Följ Norrmejerier

​Bo Rasmussen är utsedd till vd för Svensk Mjölk.

Pressmeddelande   •   Jun 26, 2015 11:19 CEST

Styrelsen för Svensk Mjölk beskriver att de är mycket nöjda med att ha lyckats rekrytera Bo Rasmussen, med sin gedigna erfarenhet och nätverk från mejeribranschen.

– Riktigt roligt att Bo Rasmussens samlade kompetens inom mjölk- och mejerinäringen tas tillvara i ett nationellt sammanhang. Svensk Mjölk arbetar för hela Sveriges mjölkbönder men jag är övertygad om att han inte glömmer Norrland, säger Henrik Wahlberg, styrelseordförande för Norrmejerier.

Svensk Mjölk fungerade mellan 1998 och 2012 som branschorganisation för svenska mjölkbönder och deras kooperativa organisationer. Idag förvaltar Svensk Mjölk ett större kapital som kan användas för att påverka utvecklingen för Sveriges mjölkbönder och mejerinäringen. Svensk Mjölk är dessutom ägare av varumärkena Präst, Grevé och Herrgård. Övriga verksamhetsdelar övergick 2013 till LRF-Mjölk och till Växa Sverige.

Bo Rasmussen tillträder som vd för Svensk mjölk i samband med att han avslutar sitt uppdrag som vd vid Norrmejerier i mitten av juli 2015.

För mer information
Henrik Wahlberg, Norrmejeriers styrelseordförande, 070 694 47 59
Bo Rasmussen, vd Norrmejerier, 070 647 50 03

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.