Följ Norrmejerier

3000 elever deltog i Stora Smakäventyret som utvecklar barns smaksinne

Pressmeddelande   •   Nov 23, 2015 07:55 CET

Norrmejeriers Smakäventyr arrangeras i syfte att utveckla barns sinnen och syn på smak. Närmare 300 norrländska skolbarn skickade in fantasifulla recept på mjölkdrinkar i äventyrets tävlingsmoment. Tredjeklassarna Björnen från Burträsk är Smakäventyrets vinnare i Västerbotten.

Måndag 23 november kl: 12:00-14:00 besöker vinnarklassen Renbergsvattnets lantbruk utanför Burträsk som pris.

Representanter från Norrmejerier kommer att finnas på plats och kommer bland annat att bjuda på mjölksmothies som eleverna själva får smaksätta.

Smakäventyret från Norrmejerier bygger på Sapere-metoden som är en erkänd metod för att utveckla barns smak, sinnen och uttrycksförmåga. Metodiken går ut på att involvera fler sinnen än smaksinnet när det handlar om mat, med målet att stärka barns upplevelser kring smak och sätt att uttrycka sig. En del i Sapere-metoden är bland annat att lära unga att äta mer varierat och utveckla dem till kunniga och tänkande konsumenter.

Norrmejeriers Smakäventyr anordnas i anslutning till Skolmjölkens Dag 30:e september. Det är andra året som Smakäventyret arrangeras och närmare 3000 elever från Norrbotten, Västerbotten och Ångermanland deltog. Tävlingsmomentet gick ut på att eleverna fick bidra med deras mest fantasifulla recept på mjölkdrinkar.

- Vi fick över 300 recept från norrländska skolelever. Det kändes stort och var otroligt inspirerande! Reaktionerna som vi fått från skolorna har varit väldigt positiva. Det känns bra att kunna bidra till ökad kunskap om smaksinnet och nyttan med att dricka mjölk, säger Hanna Widding, produktansvarig Norrmejerier.

Ett av vinnarklassens mjölkdrinkrecept:

2 dl Mjölk

½ dl Jordgubbssylt

½ dl Blåbär

2 tsk Oboy

Toppa med: lime, grädde och blåbär efter smak.

För mer information, kontakta: Hanna Widding Produktansvarig Norrmejerier Tel: 070-1843103

Presskontakt: Erik Hillbom Kommunikatör Tel: 070-6743191

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.