Följ Norrmejerier

Norrmejerier på ostfestival och Svedjans ost vinnare av publikens pris

Nyhet   •   Feb 20, 2016 17:50 CET

Norrmejerier har deltagit vid Ostfestival på Nordiska museet i Stockholm. Flera tusen besökare provsmakar och köper ost i Norrmejeriers monter.

– Intresset för våra norrländska ostar är enormt, berättar Jörgen Öberg, försäljningschef, Norrmejerier.

Anna-Karin Karlsson, chef för Marknad och Innovation var med i arrangemanget i en provsmakning av mjölk.

– Många tyckte vår mjölk var godast och renast i smaken. Det var kul att det också fanns ett så stort intresse för mjölk. Det var publikrekord och lång kö utanför Nordiska museet. Det känns som att detta växer från en liten festival för de närmast sörjande till en större och med bredare publik. Svensk ost håller på att få nytt liv...kul!, uttrycker Anna-Karin Karlsson.

På plats på Nordiska museet var även Lena Israelsson och Åsa Gustafsson båda på Norrmejeriers försäljningsavdelning.

Som en programpunkt under festivalen har Björn SigBjörn, mejeriingenjör och ostmästare, föreläst om en historisk resa för Västerbottensost.

Under tre dagar bjuder Norrmejerier på Västerbottensost men också på Herrgård, Präst och Greve gjorda av norrländsk mjölkråvara.

Publikens pris till Svedjans Ost

Publikens pris gick i år till Svedjan Ost, Johanna och Pär Hellström köpte gården i Södra Svedjan 1999. De tillverkar flerfaldigt prisbelönta hårdostar och blåmögelost m.m.
Johanna och Pär Hellström är även leverantörer av mjölk till Norrmejerier och en av Norrmejeriers ägare.
www.svedjansost.se och https://www.youtube.com/watch?v=OyrwO-3zSsk

Fakta Ostfestivalen 2016

Ostfestivalen öppnade fredagen den 19 februari 10.00 och pågår till söndag den 21 februari, 17.00. Prisutdelning lördag den 20 februari, 16.00

Programmet för Ostfestivalen: http://www.nordiskamuseet.nu/kalendarium/ostfestivalen-2016

Nordiska museet skriver på sin hemsida att ostintresset i Sverige bara ökar och i synnerhet den svensktillverkade osten. Museet arrangerar festivalen för tredje gången och är en möjlighet att lära sig mer, provsmaka på ostar, lyssna på föredrag och ett flertal aktiviteter för hela familjen. Ett 40-tal utställare har deltagit i Ostfestivalen 2016, den 19 - 21 februari.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.