Följ Norrmejerier

Gainomax lanserar världens första Anti-bananväska

Nyhet   •   Jan 28, 2016 08:00 CET

Trots sitt låga innehåll av protein är bananer fortfarande ett populärt val vid återhämtning efter träning. Det vill Gainomax ändra på och presenterar nu en prototyp av världens första fungerande träningsväska som varnar för bananer.

– Vi upptäckte nyligen att folk inte nödvändigtvis vill ha en banan efter träning, utan att den packas ner mest av vana. Därför ville vi göra en träningsväska som i princip gjorde det omöjligt för folk att ta med bananer, och i stället välja en mer lämplig produkt. Bananer ska inte längre hindra dig från att nå din fulla potential, säger Anna Dahlgren, Brand Manager på Gainomax, Norrmejerier.

Med ambitionen att utbilda om fördelarna med protein i samband med träning har Gainomax, tillsammans med Humblebee, utvecklat revolutionerande antibanan-teknik som placeras i träningsväskan. En IR-kamera fångar upp bilder på föremål som läggs ner i väskan, och en enkortsdator avgör baserat på form, färg och mönster om föremålet är en banan eller inte. Om det visar sig att en banan är på väg ner i väskan utlöses ett larm som påminner användaren att ta ut bananen och ersätta den med en mer proteinrik produkt, bättre anpassad för träning. Tanken med antibananväskan är enkel; det ska vara omöjligt att ta med bananen till gymmet!

Väskan finns ännu inte ute i handeln, utan är en prototyp. Den har demonstrerats för allmänheten den 19/1 2016 på Centralstationen i Stockholm. 

För mer information

Anna Dahlgren, Brand Manager på Gainomax, Norrmejerier

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.